به گزارش خبرگزاری مهر، پیتر اسمیت استاد فلسفه دانشگاه کمبریج در گفتگو با سایت "پرسش از فیلسوفان" به بررسی نقطه عزیمت برای مطالعه فلسفه پرداخته است.
برای کسی که علاقمند به مطالعه فلسفه و موضوع جدیدی در این حوزه است چه کتابها، مقالات و منابعی مفید و سودمند هستند؟
نقطه عزیمت برای بررسی یک موضوع فلسفی کدام نقطه است؟ از کجا باید برای مطالعه یک موضوع فلسفی جدید شروع کرد؟
مشورت با متخصصان مسیری درست برای بررسی موضوع جدید فلسفی است
پیتر اسمیت معتقد است برای بررسی یک موضوع فلسفی جدید میتوان در ابتدا با کسی که متخصص این حوزه است مشورت کرد.
گفتگو و مشورت با کسی که اطلاعات او به روز است و مطالعه جدی در آن حوزه موضوعی داشته میتواند برای بررسی و مطالعه موضوعی جدید در فلسفه راهگشا باشد.
این مشورت باعث میشود که شما از مسیر صحیح به بررسی موضوع بپردازید و باعث میشود میزان علاقمندی شما به موضوع نیز مشخص شود. مسیر اشتباه و سردرگم علاوه بر اینکه زمان زیادی از شما میگیرد به بی علاقگی شما به موضوع نیز منجر میشود.
کتابشناسی و منابعی که برای مطالعه بیشتر در مقالات و کتابها معرفی میشوند میتوانند مسیری برای گامهای بعدی باشند.
اسمیت میگوید اگر دسترسی به شخصی که بتواند در این موارد به شما مشورت دهد وجود ندارد در این صورت دائره المعارفها میتوانند منبع خوبی برای شروع باشند.
اسمیت دائره المعارف فلسفی دانشگاه استنفورد را پیشنهاد میکند(Stanford Encyclopedia of Philosophy). وی میگوید این منبع در میان دائره المعارفهای موجود فلسفی از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است.
کتابشناسی منبع مناسبی برای مطالعات بیشتر در مورد موضوعی فلسفی است
در این دائرهالمعارف مقالاتی در مورد موضوعات گوناگون وجود دارد که میتوان جستجو کرد. کتابشناسی مقالات این دائره المعارف منبع خوب و مناسبی برای مطالعات بیشتر است.
اگر موضوعات و منابع اشاره شده در این دائرالمعارف را قدیمی یافتید و احساس کردید نیاز به مطالعات اخیر در آن حوزه موضوعی وجود دارد میتوانید به نمایه فیلسوفان در پایگاه اطلاعرسانی کتابخانه دانشگاهها رجوع کنید.
راه دیگر برای جستجوی منابع جدید و تازه در حوزه موضوعی فلسفه رجوع به پایگاه اطلاعرسانی PhilPapers است. در این پایگاه میتوانید از تحقیقات و مطالعات جدید صورت گرفته در حوزه فلسفه مطلع شوید و تحقیقات خود را عمق و غنا بخشید.
نظر شما